Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Генчо Генчев определи Бюджет 2022 на Община Казанлък като бюджет на инфлациятаГосподин  Генчев, как бихте определили Бюджет 2022 на Община Казанлък? В предишни години бюджетът беше определено социален и балансиран.

Мога да кажа, че тази година той няма да бъде социален и балансиран, тъй като има много фактори, който влияят на формирането на бюджета на Общината за 2022 година. Проектобюджета на Общината за тази година възлиза на 89 млн. 294 хил. 971 лв., което е с 13 млн.367 хил. 610 лв. повече вв сравнение с бюджета за 2021 година. Увеличението главно се дължи на увеличението на държавните дейности, което е в размер на 7 млн. 389 хил. 559 лв. Заради забавено приемане на държавния бюджет, Общината реално може да разполага с бюджет за тази година едва през месец май. Спокойно можем да наречем този бюджет – бюджет на инфлацията. Но въпреки скока на цените на ток и горива, местните данъци и такси в община Казанлък нямада бъдат увеличавани, което е и приоритет на кмета Галина Стоянова, и е подкрепено от общинските съветници на ПП ГЕРБ. Така че, гражданите на Казанлък, в това отношение, могат да си поемат глътка въздух.

продължава>
   

Добрият пример на Казанлък – Стенли НанчевВторият вдъхновяващ пример в кампанията „Аз успях – можеш и ти...!“ е казанлъшкият коафьор Стенли Нанчев.

продължава>
   

Художници набират средства за Читалищния дом-паметник в гр. ШипкаНародно Читалище "Светлина -1861", град Шипка представя благотворителна изложба "Светлина за Шипка", която ще представи 50 творби на художници от цялата страна.

продължава>
   

Павелбанци засаждат над 200 фиданки в „Седмицата на гората“


Над 200 дръвчета от вида червенолистен шестил ще бъдат засадени в община Павел баня в рамките на Седмицата на гората. Част от тях са дарение от Държавно ловно стопанство „Мазалат“, а други – закупени от Общината.

продължава>
   

С нов облик ще бъде младежкия дом в гр. ШипкаНово бъдеще очаква едно от посещенията в Младежкия дом в град Шипка. През последните години е бил занемарен, като преди това е бил средище, където младите хора от Шипка са се събирали по различни инициативи. Сега предстои да бъде реновирана и отново да покрива нуждите на младото поколение в града.

продължава>
   

Удължават срока за формиране на работна група за Академията за таланти в Розово

За да достигане до максимално широк спектър от мнения за бъдещето на „Детска академия за таланти“ в село Розово се удължава срока за регистрация в работната група на гражданите по проекта до 10 април 2022г. (неделя), включително.

продължава>
   

Община Казанлък oбяви прием на кандидатури за членове на Съвета на децатаВ Община Казанлък, в срок до 20 май 2022 г. всички деца и ученици, отговарящи на конкретни условия, могат да кандидатстват за членове на Националния детски консултативен орган – Съвет на децата. Условията, освен възрастови, са свързани с притежаването на качества, като активност, креативност, толерантност, ангажираност към обща кауза, умение за водене на преговори и участие в групови дискусии.  

продължава>
   

Фотографска изложба представиха в Казанлък

Фотографска изложба „Живите Цветове“ с пейзажи и мракрообекти бе представена пред казанлъшката публика в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.

продължава>
   

Кметът на Павел баня внесе проекта за Бюджет 2022 за гласуване


Новата финансова рамка на Община Павел баня е в размер на 18 271 402 лв., от които 10 950 506 лв. са делегирани от държавата дейности, преходен остатък в размер на 1 477 185 лв. и приходи от местни дейности – 5 843 711 лв.

продължава>
 

ИЗЛОЖБА: "КОГАТО МОМЧЕТО СТАВА МЪЖ…" - КАЗАРМАТА ПРЕЗ „ОНЕЗИ” 45 ГОДИНИ

Исторически музей „Искра“ ви кани на специална изложба, подредена в Музея на Розата, на 07.04.2022 г. от 17:30 ч.

Наборната военна служба дълго време играе значима роля не само в живота на българските мъже, но и на всяко българско семейство. Генерация след генерация – дядовци, бащи, синове, внуци – са зачислявани в редовете на войската и са „изпълнявали своя дълг към род и Отечество”.

продължава>
   

По-високи възнаграждения на работещите в културните институти за 2022г.Въпреки пандемията, която продължи дълго и се отрази сериозно върху динамиката и развитието на културния живот в общината, в Бюджета за 2022 г. на Община Казанлък се предвиждат както средства за по-високи възнаграждения на работещите в културните институти така и за инвестиции.

продължава>
     

"Розите" се изкачиха до 14 позиция

С 6 гола във врата на ФК "Борислав 2009" Първомай и трите точки от срещата на стадион "Севтополис", домакините от ФК "Розова долина" успяха да се издигне на 14-то място във временното класиране. След изпълнение на корнер, първият автогол попада във врата на Първомай още в 5-та минута след опит за избиване с глава на Денис Палков. В 10-та минута за 2:0 се записва Кольо Чахов, а в 17 минута за 3:0 Венцислав Иванов.

продължава>
 

ЧУДОМИРЩИНИ“ ПЕЧЕЛИ 19-ТА НАГРАДА „КОМЕДИЕН ХИТ НА СЕЗОНА“ 2022Г., a в разказите на Чудомир се проявява най-много думата Човещина

С 5,83 от вота на публиката моноспектакълът „Чудомирщини“ на Театрална къща „Миларт“ спечели 19-та награда „Комедиен хит на сезона“ в Чудомирови празници 2022г. Печелившата театралната постановка по разкази на Чудомир за тази година обяви председателят на Фондация „Чудомир“ Борис Кърчев, който благодари на всички, участвали в културните събития: „Община Казанлък и цялата общественост се радваха на тези празници! Благодаря на всички, които се включиха в тяхната организация!“, заяви той и пожела на автора на театралната постановка – победител да продължава да твори.

продължава>
 

Страница 1 от 722

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: