Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КУЛТУРА И ИЗКУСТВО

Фотографска изложба представиха в Казанлък

Фотографска изложба „Живите Цветове“ с пейзажи и мракрообекти бе представена пред казанлъшката публика в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.

продължава>

 

Наградиха участниците в „Училище за карикатури“Младите художници взели участие в „Училище за карикатура“ бяха наградени на церемония, която се проведе в ЛХМ Чудомир в деня на хумора и шегата.

продължава>

 

Представиха книгата „Хвърчило към рая“ в КазанлъкЛъчезарната д-р Неделя Щонова представи своята нова книга „Хвърчило към рая“ пред читатели от Казанлък. С много усмивки и сълзи от радост се изпълни и залата на ЛХМ „Чудомир“, където се проведе събитието. За своята книга ни разказа и самата Неделя Що....

продължава>

 

Две изложби свързани с Мара и Димитър Чорбаджийски представиха в ЛХМ "Чудомир"

Две изложби свързани с великия творец Димитър Чорбаджийски и поставящи акцент върху съпругата му Мара представиха в ЛХМ "Чудомир". Една от тях е „Една година в Париж...“, която представя пред казанлъшката публика акварели на художничката, които са св....

продължава>

 

Книгата „Тя, Цветана Манева“ гостува в града на розите


Книгата „Тя, Цветана Манева“ гостува на града, в който е творил и живял велият Чудомир. Заедно със своите създатели Георги Тошев и Яна Борисова тя бе представена пред казанлъшката публика ЛХМ Чудомир.

продължава>

 

Казанлъчани се запознаха с изложбата „Чудомир пред и зад обектива“


Изложбата „Чудомир пред и зад обектива“ показва малко известния факт за една от страстите на великия творец, винаги и навсякъде да носи със себе си фотоапарат. Пътувайки из казанлъшката околия, из България и в чужбина, Димитър Чорбаджийски неизменно ....

продължава>

 

„Не на войната“ е темата на тазгодишното издание на „Училище за карикатура“Безброй рисуващи ученици отново събра 5-тото издание на „Училище за карикатура“.

продължава>

 

Представиха книга „Столетниците – благословия или орисия“ пред казанлъчаниОбичаната и популярна телевизионна водеща Мира Добрева гостува на града на розите със своята книга „Столетниците – благословия или орисия“.

продължава>

 

"Светогорска легенда" на Иван Милев гостува в КазанлъкИзложбата показва един от шедьоврите на Иван Милев, а именно платното „Светогорска легенда“, който е рисуван през 1926 г.

продължава>

 

15 доклада за Чудомир представиха в Казанлък в конференцията на тема „Под шарената черга“Петнайсет учени представиха своите доклади за живота  и творчеството на Димитър Чорбаджийски по време на конференция на тема „Под шарената черга“. Тя се проведе в ЛХМ – Чудомир и е част от 28-те празници в града, а неин научен ръководител бе про....

продължава>

 

Изложбата „Духът на миналото в традиционното облекло на чудомировите нашенци“Откриха изложбата „Духът на миналото в традиционното облекло на чудомировите нашенци“.

продължава>

 

Младежката театрална студия представи пред казанлъшката публика премиерата „Боли ме...”На сцената на НЧ „Искра” бе представена най-новата премиера на Младежката театрална студия – „Боли ме...” от Алексей Кожухаров. Постановката е режисирана Художествения ръководител на студията Мая Стоянова.

продължава>

 

Нашенците на Чудомир пристигнаха в КазанлъкЕкипът на НУПУД тази година нарече своята колективна творба "Нашенците", като пряко продължение на миналогодишната им работа, която бяха разположили на същото място. Ако в предното издание те използваха огледална повърхност във формата на Чудомировит....

продължава>

 

Две събития подготвят от гр. Шипка за почивните дниНожарството е било един от основните занаяти в Шипка още преди Освобождението. А Идеята на шипкалии е да възродят интереса към този стар занаят чрез ножарските събори в малкото градче.

продължава>

 

Изложба "Останки за дълготрайна употреба" откриха в КазанлъкПървата самостоятелна изложба "Останки за дълготрайна употреба"  на младата художничка Силвия Попова откриха в Художествена Галерия Казанлък.

продължава>

 

НУПИД „Акад. Д. Узунов“ представи две изложбиДве изложби могат да бъдат разгледани в Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Д. Узунов“.

продължава>

 

Изложбата „Мъжки времена“ на гости в Музея на розата


В музея на розата е експонирана изложбата „Мъжки времена“ на Регионален етнографски музей на открито „Етър“, Габрово. Тя показва традиционният свят на българите, който е полово диференциран на мъжки и женски и съпътстван от забрани, вярвания, ритуали....

продължава>

 

Изложбата „Цветове в долината“ гостува в КазанлъкЗа първи път в залите на Художествена галерия – Казанлък гостува художникът Минко Попдимитров – Mincasso. За срещата си с публиката в града той подреди експозицията „Цветове в долината“, в която представя свои живописни платна, сътворени в периода от....

продължава>

 

„Ахинора“ на Иван Милев отпътува за Рим


"Ахинора" е един от най-загадъчните женски образи в творчеството на Иван Милев. Прочутата картина на художника придружена с още 20-негови творби пое по своя път за Рим, където ще гостува в галерия „България“ в италианската столица.

продължава>

 

105 години от рождението на Илия Балкански


На 10-ти март в Казанлък, в дома на Тотка и Димитър Балкански се ражда Илия Балкански. Той е най-малкото от четирите деца в семейството. И е брат на един от най-известните български живописци – Ненко Балкански.

продължава>

 

Втори ножарски събор ще се проведе в град Шипка


За първа пролет отново ще чуем песента на чуковете и стържене на шмиргела под дъба и брезичката в двора на Чирпанлиевата къща в град Шипка.

продължава>

 

Изложбата „Женското начало“ внесе празнично очарование в Казанлък

Навръх Международния ден на жената Община Казанлък спази традицията да почете казанлъшките художнички и техните творби, създадени през изминалата година.

продължава>

 

Създадоха виртуална изложба „Мама е една”

НЧ “Пробуда” в с.Копринка съвместно с жители на населеното място създадоха виртуалната изложба „Мама е една”.Тя включва снимки с майки, баби и прекрасни дами събрани във видео албум.

продължава>

 

Сирни Заговезни и в КазанлъкЗа 29-та поредна година НЧ „ЖАР“ със съдействието на Община Казанлък, събраха казанлъчани край Етнографски комплекс „Кулата“ на Сирни заговезни за обичая „По клади“.  

продължава>

 

Кукери в Община Павел Баня прогониха злите сила на Сирни Заговезни

Навръх Сирни Заговезни в Павел баня кукерските състави и  карнавалните игри събраха стотици жители и гости на общината въпреки лошото време.

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: